• No products in the cart.
a
  >  Грижи за бебето   >  Аптамил от фейса…Вие, сериозно ли?!?

Аптамил от фейса…Вие, сериозно ли?!?

Аптамил….или която и да е храна за бебе от Фейсбук….

Все по-често попадам на подобни постове, във Facebook Marketplace е пълно с тях. Чета, гледам и не мога да си го обясня, предлага се какво ли не за бебета и по-големи деца. От пелени през различни храни до козметика и всичко друго, свързано с отглеждането на малките съкровища.

“Момичета, защо рискувате здравето на вашите деца?!”

Ок, донякъде е разбираемо, може да излезе добра сделка за пелени, някакви аксесоари, но храна? Капки? Козметика?

Добре, ще спестите няколко левчета, ще се срещнете на центъра на града да си вземете пакетчето или ще ви го пратят по куриер, но как сте сигурни какво точно получавате?

“Абе, аз нали го виждам, че е запечатано”

Това, че конкретната храна има търговски вид не означава,че е годна за консумация. Зависи как е съхранявана, как е превозена и още куп фактори, които трябва да се вземат предвид. Не е минала и година, откакто бе арестуван психопата, натровил детска храна в Германия с цел изнудване на гранителни вериги. Не разбирам риска, който поемат майки, пазаруващи по този начин.

Задълбавайки по-дълбоко в темата ще стигнем и до темата за неплащане на данъци, ощетяване на бюджета, да не говорим за нелоялната конкуренция спрямо бизнеси, които оперират на светло, плащат данъците си. От там пък идват плащания като майчински и други, които колкото и да са мизерни са нещо, което е в помощ. Най-вероятно четете последното с ирония, но израза “ Тая държава нищо не ми дава, следователно и аз на нея“ не работи, ако искаме да ни има в дългосрочен план.

Та така. Ще кажете, че всеки решава сам за себе си. Но става въпрос за Вашето дете. А грешка с нещо, което то приема в телцето си може да ви накара да съжалявате цял живот. Без значение дали е Аптамил или от ония готините капки за колики, дето в България са ментета.

 

Лека и умната! 😉

 

Post a Comment