• No products in the cart.
a
  >  Грижи за бебето   >  Татеее! Ела!

Татеее! Ела!

Значения и приложение. А Неделя е ден за почивка, или?

Татеее! Ела! – Фраза, която има толкова много значения… Но да започна отначало. Излегнал съм се на дивана в дневната, като грижливо съм се огледал дали няма кубчета от Лего там, където са ми ходилата. Строежа от другата страна на улицата е потънал в омайна тишина. Чак ми е тегаво, че не знам какво става с майките на работниците. Знаете как е, доста е популярно работещите по такива обекти да демонстрират грижа за родителите на колегите си. От време на време по улицата минава Голф с мръсна газ, което пак ми напомня да поставя едно панерче с 30мм гайки на терасата да са ми подръка, но за това друг път.

Неделя е, Папата е на гости и доколкото разбирам и утре ще ни осветлява с присъствието си, като гледам по всички възможни телевизионни канали. Да живеят кабелните оператори с техните над 200 канала, нали? Прекрасната ми жена за пореден път ме овиква, че съм пълен негативист а кой съм аз да споря?

Отивам да акам!!!

Прогърмява от детската стая, което ни кара и двамата да се замислим, как сме живели досега без тази информация?!? Както и да е, крачетата изтупкват по коридора и мисията стартира. Ние си потъваме пак в разцъкването на каналите, чудейки се за пореден път, какви тъпотии се леят от родните екрани и накрая тушираме напрежението с превключване към National Geographic. Настава относително спокойствие, докато от онова място се чува:

Татеее! Ела!

Защо АЗ? Питам на висок тон и получавам отговора “ Защото те обичам!“ И така, с разбита защита и тайно чувство на гордост!? се понасям към тоалетната с пакет мокри кърпи. И колкото и абсурдно да Ви звучи, започвам да превъртам в главата си, колко значения може да имат думите „Татеее! Ела!“

Минава ми например през главата, като как всъщност тия служители от Социални грижи си представят, че ще звъннат на вратата и ще заявят на бащата, че има сигнал и детето трябва да бъде взето?! Кой го пусна този сигнал?! Защо го е пуснал?! Колко е достоверен?! Кой български баща няма да изяде всичко по пътя си, ако чуе в такава ситуация пищящото си дете да го вика с „Татеее! Ела?“

Стоя си тук и си мисля, какво трябва да ти предложат, колко трябва да си бездушен и обезчовечен за да си кажеш „Това е работа“. Да си прекарал деня с в издърпване и удържане на пищящо и плачещо дете а вечерта да се прибереш, да погалиш твоите по главичките и да си легнеш да спиш.

Чл. 47 от Конституцията на Република България

……………………………………………………………………………………………………………………………………..

Чл. 47. 
(1) Отглеждането и възпитанието на децата до пълнолетието им е право и задължение на техните родители и се подпомага от държавата.
(2) Жената майка се ползва от особената закрила на държавата, която й осигурява платен отпуск преди и след раждане, безплатна акушерска помощ, облекчаване на труда и други социални помощи.
(3) Децата, родени извън брака, имат равни права с родените в брака.
(4) Децата, останали без грижата на близките си, се намират под особената закрила на държавата и обществото.
(5) Условията и редът за ограничаване или отнемане на родителските права се определят със закон.

……………………………………………………………………………………………………………………………………….

Явно Алинея 5 е тази, която нашите законотворци са определили, като разрешаваща законовото безумие, което в момента прокарват. Удобно пропускайки факта, че законът не може да противоречи на Алинея 1, както е заложена в Чл. 47 на Конституцията! 

Не ме разбирайте погрешно, има случаи, когато извеждането на детето е наложително и това наистина го спасява! Но, прокарването на система, базирана на анонимни сигнали, без натрупване на неоспорими доказателства е зловеща и по нищо различаваща се от начина на работа на мрачните служби в един не толкова далечен период. Още повече огледално копие на Норвежката система, затрупана с дела и с официално предупреждение от ЕС за зловещите и нечовешки практики, които прилага.

Какво да се направи?

Не се притеснявайте. Българина умее да е бездушна овца. Може да не излиза да протестира. Може да псува мръсотията, докато си хвърля фаса от прозореца на колата. Но едно няма да позволи, държавата да му отнеме неправомерно детето. Българина помни еничарите, помни кръвния данък. В допълнение той не уважава държавата и не изпитва страхопочитание към нея. А това се дължи преди всичко на безсилието и обезверението до което са го довели всички тези, обещавали му светло бъдеще през всички тези години.

Към нашите управници и всички радетели за този закон. Бъдете мъдри и мислете. Задълбочено и дълго. Фразата “ Татеее! Ела! “ Може да носи смях, страх, изненада, най-вече за родителите. С това, което подготвяте ще носи УЖАС за цял живот. В точно тези, които ще претендирате, че спасявате.

И още нещо. Истинския български баща е изчезваща, но доста особена в положителна посока порода. И ако чуе “ Татеее! Ела “ от изпълнено с ужас гласче, той ще дойде и ще мине през всичко, сбъркало да застане на пътя му. Без значение от последиците, които ще претърпят препятствията.

Кочо Честименски в комбинация с Вековната злоба на Роба ще бъде нещо страшно.

 

Post a Comment