• No products in the cart.
a
  >  Без категория   >  Уханието на здравето

Уханието на здравето

Уханието на здравето,Лятото!

Почти не остана, вече е тук! Зелените поля ни зоват. Предлагат ни всичко, от което имаме необходимост – простор за свободното ни вътрешно аз и много, много обширно място за игра на нашите деца. Сега е време да се насладим на спокойствието на природата, на аромата от многобройните билки по полята. Моментът да усетим свободата и безвремието, далече от големия град. Времето, в което да съберем слънчеви лъчи, които да ни топлят и през студените зимни дни.

Колкото е възможно повече слънчеви и зелени подаръци да си направим през почивните дни. Един пикник в природата винаги е добър избор за разпускане на родителите и ненаситни игри за децата.

Ето защо грабвайте любимата книга, стягайте нещо вкусно за хапване, вземете топката и федербала, скачайте в удобните обувки и хващайте пътя към свободата, нищо че ще сте с децата :-)

 

Има ли по-добър повод?

Пикникът е добър повод и да предизвикаме интереса на децата към билките. Да се разходим по поляната, да откъснем стрък мащерка, риган, жълт кантрион, листо от дива ягода и всичко с каквото ни е дарила природата. На децата ще им бъде интересно да запазите тези ароматни стръкчета и да им покажете как да си направят хербарии. Можете да им предложите да сътворят албум с различни видове растения, както и да наберете букет, който да изсушите и след това да направите приказна апликация от него, да го поставите в рамка и да остане един приятен спомен на стената в детската стая. Покрай тези интересни красоти не бива да пропускаме да запознаем детето със свойствата на всяка билка, за да знае през зимата като си пие чая, че ще бъде по-здраво и от Железния човек!

Ароматът!

Уханието, което се носи от зелената поляна е незаменимо! Няма нищо по-хубаво от това да почетеш книга и да послушаш музика, докато децата играят на воля наоколо.

Лятото е точното време за укрепване на имунитета. Повече движение и игри на открито в природата е равносилно на добро здраве през зимата. Чистият въздух отваря апетита и това е един чудесен повод детето да хапне както трябва и каквото трябва.

Вярно е, че време никога за нищо не ни стига, но пък е редно да се наслаждаваме на хубавото лятно време. Да се поразходим в жегите из прохладна борова гора. Може като катериците да си съберем и ние шишарки за зимата – от тях ще стане приказна коледна украса!

До тогава, обаче, има много време. Време, през което да създаваме хубави спомени, да изживеем чудесни емоции и най-вече да се наслаждаваме на възможността, която природата ни предоставя за да заздравим организма си. Всички разходки из гори, планини, по морския бряг ни дават възможност да подобрим физическото и емоционалното си състояние, което пък ни гарантира по-добро здраве. Загърбете ежедневните ангажименти и се отдайте на повече разходки и пътешествия. Отървете се от стреса и вдишайте уханието на здравето, носещо се по полята и горите…

Бъдете здрави!

Post a Comment